CLOUD COMPUTING -  EEN BOOST VOOR DE PRODUCTIVITEIT

Volgens de Europese Commissie kan de cloud in 2020 tot 250 miljard euro bijdragen aan het Europese BBP. Overheidsdiensten, banken en de gezondheidszorg zijn slechts enkele voorbeelden van sectoren die hun productiviteit kunnen verhogen en bovendien vaak grote kostenbesparingen realiseren door gebruik te maken van cloudoplossingen.

In een redactioneel themadossier 'Cloud computing: een boost voor de productiviteit' dat we in de jongste editie van Data News publiceerden, richten we de schijnwerpers op die veelbelovende cloudmarkt:

  • (Samen)werken in de cloud: wat zijn de gebruikerservaringen van de VDAB en de Waalse arbeidsbemiddelingsdienst Forem?
  • Welke impact heeft cloud computing op de business van infrastructuuraanbieders zoals Systemat en IBM? Welke trends en ontwikkelingen zien zij in deze markt?
  • Welke clausules mogen in geen enkel cloudcontract ontbreken om de bescherming van persoonsgegevens te garanderen? Erika Buyens van Agoria’s expertisecentrum Regelgeving & normalisatie zet het voor u op een rij.
  • Sirris begeleidt en sensibiliseert met het IWT-project Nebucom softwarebouwers die zich in het proces van ‘Business Saasification’ bevinden. Philippe Thiran van Sirris licht het project toe.

 

Raadpleeg hier ons themadossier Cloud computing:een boost voor de productiviteit.

 

Goed om weten: onder de Agoria-leden bevinden zich talrijke leveranciers van cloudgebaseerde software en/of van infrastructuur om cloudoplossingen te ontplooien. Door middel van gerichte acties helpt Agoria deze leden om potentiële klanten te bereiken. Daarnaast hebben we o.a. ook, exclusief voor lidbedrijven, een modelcontract opgesteld dat u helpt om bij het sluiten van een cloudcontract geen essentiële juridische aspecten over het hoofd te zien.

 

Share this post